GIZ donirao zaštitnu opremu komunalnim preduzećima

Nemačka Organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) donirala je zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva za 28 javnih komunalnih preduzeća koje su članice Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije (WASS).

U saopštenju Asocijacije se navodi da paketi pomoći za zaposlene u komunalnim sistemima na jugu Srbije sadrže ličnu zaštitnu opremu, odela, dezinfekciona sredstva, maske, rukavice, čizme, prskalice i vizire.

– Želimo da damo posebnu podršku javnim komunalnim službama u borbi sa pandemijom izazvanom kovidom 19, u vidu zaštitne opreme i sredstava kako bi se mogla pružiti adekvatna usluga i odgovorti na visoke higijenske standarde u zaštiti postrojenja, radnih mesta, javnih površina i kako bi se na najbolji način mogli zaštiti radnici – objasnio je Peter Volf, menadžer GIZ-a za jugoistočnu Evropu.

Ova donacija posebno je značajna jer stiže u momentu kada je epidemiološka situacija u našoj zemlji najlošija od početka pandemije, istakao je predsednik WASS-a Miloš Đorđević. Kako je rekao, najvažniji aspekt ovakve podrške je to što će njene direktne pozitivne efekte osetiti građani, jer kvalitet komunalnih usluga direktno utiče na kvalitet njihovog života.

Različitim komunalnim preduzećima u Srbiji nemački GIZ je do sada donirao ovakvu vrstu pomoći u ukupnom iznosu od 67.000 eura, dodaje se u saopštenju Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор