Nemački dm donirao Institutu Batut dva respiratora

Nemačka kompanija “dm drogerie markt” donirala je dva medicinska respiratora, vredna 36.000 eura, Institutu za javno zdravlje Milan Jovanović Batut, kako bi doprinela borbi protiv pandemije i olakšala oporavak hroničnim bolesnicima koji se leče u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Iz najvećeg drogerijskog lanca u Evropi poručuju da je na nivou čitave dm grupacije donirano 15 takvih respiratora, u humanitarnoj akciji preko koje dm “nastavlja da bude saveznik zajednice na putu ka bezbednijoj i zdravijoj budućnosti”, prenosi eKapija.

– U trenucima kada smo kao društvo suočeni s velikim izazovima koje nameće globalna pandemija, neophodna je solidarnost svih nas da izađemo kao pobednici iz ove bitke. Zadovoljstvo nam je što na tom putu možemo da budemo saveznici zdravstvu na čijim je plećima trenutno celo naše društvo. Nadamo se da će dva medicinska respiratora – anesteziološka ventilatora Primus, nemačkog proizvođača Dreger, pomoći u ovoj borbi, ali i da će olakšati lečenje pacijentima s hroničnim bolestima – izjavio je član Uprave dm Srbija i Severna Makedonija Predrag Petrović.

Nemački lanac drogerija nedavno je obeležio 16. godina poslovanja u Srbiji, tokom kojih je ostvario promet od 15,6 milijardi dinara, što je porast od 17,7%, dok je na nivou dm grupacije u Evropi istovremeno ostvaren promet od 11,5 milijardi eura.

Kako kažu u kompaniji, pored uspešnih finansijskih rezultata, dm je realizovao i niz društveno-odgovornih aktivnosti kako bi doprineo unapređenju uslova rada različitih zdravstvenih i obrazovnih ustanova, ali i poboljšanju kvaliteta života socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор