Er Srbija ostvarila dvostruko veći profit nego prošle godine

Sudeći po preliminarnim rezultatima, naša nacionalna aviokompanija Air Serbia je u 2023. godini ostvarila rekordan profit od 40,5 miliona eura, dvostruko veći u odnosu na prethodnu godinu.

U saopštenju kompanije se navodi da su za ovako dobar poslovni rezultat zaslužni uvođenje više od 20 novih destinacija, veliki rast ukupnog broja letova i prevezenih putnika, kao i efikasno poslovanje, prenosi eKapija.

„Srpska nacionalna avio-kompanija je nastavila sa pozitivnim trendom poslovanja i praktično zabeležila dvostruko veći profit u poređenju sa prethodnom godinom, oba puta bez ijednog eura državnih subvencija. Air Serbia je i tokom 2023. godine nastavila da ostvaruje pozitivan operativni i neto rezultat i zabeležila prihod od 627,9 miliona eura, premašivši pola milijarde eura prihoda po prvi put od 2013. godine, od kada posluje pod sadašnjim imenom“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima generalnog direktora Er Srbije Jiržija Mareka, kompanija je prošle godine uvela 23 nove destinacije i u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji kompanije, dugoj gotovo 97 godina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор