Ekonomski samit Republike Srbije

made-in-germany-rs-ekonomski-samit-srbije

Ovogodišnji „Ekonomski samit Republike Srbije“, zakazan za 8. i 9. jun u Beogradu, fokusiraće se na oporavak i rast srpske privrede u skladu sa centralnom temom skupa pod nazivom „Podsticaj privrede“.

Predstojeći Ekonomski samit, organizovan u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, baviće se aktuelnim stanjem u srpskoj privredi, počev od ekonomske politike i plana vlade, do perspektive poslovanja u svakom sektoru domaće ekonomije, saopštili su organizatori, a prenosi agencija „Tanjug“.

Inače Samit se održava svake godine počev od 2001. i predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije i njene uloge u regionu i EU. Događaju svake godine prisustvuje više od 400 učesnika kojima se pruža prilika da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva.

Samit će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Republike Srbije, Privredne komore Srbije (PKS) i Saveta stranih investitora, a među govornicima će biti: predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar finansija Dušan Vujović, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković, član Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, šef pregovaračkog tima za pristup Republike Srbije u EU Tanja Miščević, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner. Na konferenciji će učestvovati i predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ambasador Republike Grčke u Srbiji Konstantin Ekonomides i ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj.

Generalni sponzor događaja je „Eurobank Srbija“, kao ostali sponzori navode se kompanije „Terna“, „AT Kerney“ i „Deleze“, dok će „Terna“, „Strauš Adriatic“ i „Cisco“ pružiti podršku ovoj konferencije. „Tanjug BIZ“ je medijski partner Samita, a „Magazin Biznis“ je medijski sponzor. Organizator skupa je kompanija „TGI Group International“, koja od 2000. godine u Srbiji pruža kompletan asortiman usluga u oblasti korporativnih komunikacija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор