Drakslmajer u Zrenjaninu otpustio deo radnika

Zbog globalne ekonomske krize u automobilskoj industriji, izazvane pandemijom korona virusa, nemačka kompanija za proizvodnju automobilskih setova, Drakslmajer, otpustila je jedan deo svojih radnika iz fabrike u Zrenjaninu.

Generalni direktor kompanije, Ralf Kapel, je tim povodom izjavio da iako kriza izazvana korona virusom ima značajan uticaj na globalnu ekonomiju i proizvođače automobila širom sveta, menadžment Drakslmajera je odlučio da sa januarskom zaradom isplati i jednokratni bonus.

– Ipak, zbog toga što su neki od naših klijenata u potpunosti obustavili proizvodnju na nekoliko meseci, pa su imali smanjeni obim posla, Drakslmajer je odlučio da otpusti deo radnika, tako da nije mogao da koristi državnu pomoć koja je kao uslov imala da poslodavac ne može da smanji broj radnika za više od 10 posto – objašnjava Kapel.

On je poručio da se Drakslmajer trudi da sačuva svako radno mesto i da uštedi u mnogim oblastima svog poslovanja, kako bi prevazišao krizni period i dugoročno osigurao hiljade radnih mesta.

Drakslmajer je pre ekonomske krize izazvane korona virusom imao u Zrenjaninu blizu 7.000 angažovanih radnika, a za sada još uvek nije precizirao koliko je radnika sada bio prinuđen da otpusti, prenosi Danas.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор