Donacije dm-a Institutu za majku i dete vredne 13,6 mil. dinara

Nemački trgovinski lanac dm drogerie markt donirao je Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije Dr Vukan Čupić (Institut za majku i dete) medicinske aparate za dijagnostiku i lečenje, a nešto ranije i klima uređaje i dodatnu opremu, vredne više od 13.6 miliona  dinara.

– Drago nam je što imamo priliku da na ovaj način doprinesemo boljim uslovima lečenja pacijenata Instituta za majku i dete, koji je jedna od najvećih ustanova za lečenje dece u Srbiji, ali i regionu. Deca su naše bogatstvo, čine naš svet lepšim, zato želimo da pružimo podršku unapređenju kvaliteta njihovog lečenja, ali i da pokažemo da smo tu i za njihove roditelje, koji se suočavaju s velikim izazovima. Verujemo da će ovi medicinski aparati i dodatna oprema biti od velikog značaja za širu zajednicu, a samim tim uticaće i na poboljšanje uslova rada, dok će medicinskim stručnjacima omogućiti bolju i precizniju dijagnostiku – izjavila je direktorka dm Srbija i Severna Makedonija Alexandra Olivera Korichi.

U Institutu za majku i dete kažu da će donacija aparata za dijagnostiku i lečenje dodatno olakšati rad i pomoći pacijentima.

– Zahvaljujemo kompaniji dm. Kao najvećoj dečjoj bolnici u regionu, sa 400 bolesničkih kreveta i oko 1.000 zaposlenih, u kojoj godišnje obavimo oko 200.000 pregleda, hospitalizujemo oko 20.000 pacijenata i izvedemo oko 8.000 operacija i intervencija, svaka donacija nam je vrlo značajna. Godišnje uradimo oko 550 endoskopskih procedura u gastroenterologiji, pa će se doniranjem endoskopa za pregled jednjaka, želuca i gornjeg dela tankog creva, kao i endoskopa za pregled debelog creva znatno poboljšati kvalitet rada i broj pregledane dece. Na Odeljenju intenzivnog pedijatrijskog lečenja godišnje se leči oko 1.550 pacijenata. I tu će nam rad biti olakšan korišćenjem doniranog ultrazvučnog aparata. Nešto ranije donirani su nam i klima uređaji i zavese za sobe na odeljenju ginekologije, čime je ambijent za boravak u bolnici devojčica, trudnica i budućih majki sada neuporedivo bolji i lepši. Više puta smo od kompanije dm dobijali pelene koje nam mnogo znače u održavanju higijene velikog broja najmlađih pacijenata – rekao je direktor Instituta za majku i dete prof. dr Radoje Simić.

Ove donacije deo su niza humanitarnih aktivnosti kompanije dm, inače prepoznate kao jedne od društveno najangažovanijih u Srbiji. Ova kompanija već godinama unazad donira višemilionske iznose u vidu novčanih sredstava ili neophodnih aparata za potrebe dijagnostike i lečenja, te je samo klinici GAK Narodni front prošle godine donirala više od 14,4 miliona dinara, navode u dm-u, prenosi eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор