“Dojče ban” ulaže u modernizaciju 55 mlrd. €

made-in-germany-rs-deutsche-bahn

Nemački nacionalni operater železnice “Dojče ban” najavio je da će do 2020. godine u realizaciju opsežnog plana modernizacije investirati čak 55 milijardi eura.

Cilj ove reorganizacije, za koju u kompaniji kažu da je najveća od 1994. godine, jeste jačanje konkurentnosti, povećanje broja putnika, rast profitabilnosti, kao i obezbeđivanje tačnosti usluga i stabilnosti interneta i signala mobilne telefonije u vozovima, navodi se u saopštenju Dojče bana, a prenosi agencija “Frans pres”.

– U narednih pet godina uložićemo 55 milijardi eura u sve sektore poslovanja, radi povećanja kvaliteta, broja putnika i ekonomskog uspeha. Od ukupne sume, 50 milijardi eura će biti uloženo u Nemačkoj, od čega blizu 40 milijardi eura u infrastrukturu. Iz prihoda kompanije biće obezbeđeno oko 20 milijardi, dok će država obezbediti preostalih 35 milijardi – objasnio je Rudiger Grube, izvršni direktor kompanije.

Nemačka kompanija Dojče ban zapošljava oko 300.000 ljudi širom sveta, a samo u Nemačkoj blizu 196.000. U prošloj godini prihodi kompanije su iznosili nešto ispod 40 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор