Dojče ban nudi radnicima veće plate kako bi zaustavio štrajkove

Nemačka nacionalna železnička kompanija Dojče ban juče je ponudila svojim zaposlenima povećanje plata, u pokušaju da spreči nove obustave rada koje organizuje sindikat, prenosi agencija Rojters.

Dojče ban je radnicima ponudio povećanje do 12 posto, uz posebnu dodatnu isplatu od 2.850 eura, kako bi ublažila efekte rastuće inflacije na plate. Ovo povećanje plata bi trebalo da iznosi 12 posto najslabije plaćenim radnicima, 10 i 8 posto zaposlenima koji imaju veće zarade, a planirano je da bude sprovedeno tokom naredna 24 meseca, navodi se u saopštenju.

Iz nemačkog železničkog sindikata EVG poručuju da će sledeće nedelje odgovoriti na ponudu i da do tada neće preduzimati nikakve akcije, s obzirom na to da je taj sindikat u proteklom periodu organizovao brojne štrajkove koji su izazvali mnogobrojne poremećaje u saobraćaju. cele zemlje.

Prema pisanju britanske agencije, EVG sindikat ima u svom članstvu i 180.000 zaposlenih u Dojče banu, zbog čega je od te kompanije ranije zahtevao povećanje plata za 12 posto ili isplatu najmanje dodatnih 650 eura mesečno.

Dojče ban je odgovorio predlogom da se plate povećaju za 10 posto za slabije plaćene radnike, a 8 posto za one sa višim primanjima, kao i da to povećavanje bude postepeno.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор