Cena struje za privredu ostaje ista do 30. juna

Vlada Srbije je preporučila Elektroprivredi Srbije (EPS) da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu (privredi) do 30. juna 2022. godine zaključuje ugovore o snabdevanju po nepromenjenoj ceni od 75 EUR/MWh bez PDV-a.

U Ministarstvu privrede navode da je takođe preporučeno i da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu, koji imaju zaključene ugovore, a kojima je ugovorena cena viša od navedene cene, EPS ponudi izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja, sa važenjem od 1. januara sledeće godine.

Ukoliko kupcima struje na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, EPS-u je preporučeno da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 EUR/MWh bez PDV-a za snabdevanje do 30. juna, prenosi agencija Tanjug.

Pored ovoga, vlada je usvojila i zaključak u vezi sa rezervnim snabdevanjem, kojim je EPS-u preporučeno da krajnjim kupcima koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, omogući rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. po ceni od 97,50 EUR/MWh bez PDV-a.

EPS-u je takođe preporučeno da pravnim licima koja su nosioci bazičnih i odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni od 68 evra/MWh bez PDV za period od 1. januara do 30. juna 2022.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор