Cayenne redizajniran u Turbo E-Hybrid verziju

Nemački Porsche nedavno je predstavio redizajnirani SUV Cayenne, čija najmoćnija hibridna verzija, pod oznakom Turbo E-Hybrid, stiže na tržište u oba karoserijska tipa, prenosi b92.

Najsnažniji Cayenne do sada pokreće hibridni pogonski sistem koji čine 4-litarski biturbo V8 motor i jedan elektromotor. Ovaj sistem kombinovano proizvodi 739 KS i 950 Nm obrtnog momenta, što mu omogućava da za 3,7 sekundi dostigne brzinu od 100 km/h, kao i maksimalnu brzinu od 295 km/h. Coupé verzija, uz GT paket, dostiže maksimalnih 305 km/h, a do 100 km/h za stiže za 3,6 sekundi.

Elektromotor razvija 176 KS i 460 Nm obrtnog momenta, a napajaju ga baterije smeštene ispod prtljažnika, kapaciteta 25,9 kWh, što je, prema WLTP standardu, dovoljno za prelazak do 81 kilometara bez prelaska na potrošnju benzina.

Poršeovu novu SUV perjanicu odlikuju veći otvori za protok vazduha, višestruko podesivo vešanje, poseduje i adaptivna HD-Matrix LED svetla, a dinamiku vouila naglašavaju i ogromne crvene kočione čeljusti.

Kabina je tamna i prostrana, obložena kombinacijom kože i aluminijuma, sa adaptivnom instrument tablom i dva displeja, od kojih je veći, od 12,6-inča, blago zakrivljen, dok se preko manjeg, od 12,3-inča, smeštenog centralno, upravlja multimedijalnim sistemom.

Cena novog Kajena Turbo E-Hibrida, kupljenog u Nemačkoj bez opcionih dodataka, iznosi 176.324 eura, Kupe verzije 179.775 eura. Najskuplja i najbrža verzija ovog automobila je Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé GT za koji u Nemačkoj treba platiti čak 208.454 eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор