Bogat zabavni program na zrenjaninskim „Danima piva“

U Zrenjaninu se po 33. put održava festival “Dani piva” koji će, do nedelje 2. septembra ponuditi posetiocima raznovrstan zabavni program na više lokacija u gradu.

Ovo je jedna od najvećih tradicionalnih manifestacija u Srbiji, a takođe i prepoznatljiv turistički brend Zrenjanina. Najavljujući ovogodišnju manifestaciju, gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao da se očekuje dolazak pola miliona gostiju.

– Ovo jeste najznačajnija turistička manifestacija u našem gradu. Očekujemo, pre svega, lepo vreme i da sve prođe u najboljem redu. Napravili smo dobar program. Preko 2.500 hiljade učesnika u programima za ovih sedam dana. Uvek nam je želja da budemo među najboljima u Srbiji i sigurno je ova naša manifestacija jedna od takvih – poručio je Janjić.

Nakon svečanog otvaranja festivala na Žitnom trgu, večeras u 21 sat nastupiće Garavi sokak, a dva sata kasnije i Željko Vasić. Svih narednih večeri na centralnoj lokaciji će se održavati po tri koncerta, počev od 19:30, 21:00 i 23:00, saopštili su organizatori.

Na festivalu piva u Zrenjaninu između ostalih će nastupiti i “Bajaga i instruktori”, “Riblja Čorba”, “Darko Rundek”, Haris Džinović, Marija Šerifović, “Deca loših muzičara”, “Goblini”, “Neverne bebe” i drugi.

U četvrtak od 21 čas program će na Trgu slobode otvoriti Zrenjaninska filharmonija koja će svirati svetske disko hitove iz osamdesetih godina prošlog veka. Sa njima će nastupiti i poznati operski tenor Bela Mavrak, kao i novosadski Big bend.

Od pratećih događaja tu su i Sedmi Festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove”, takmičenje u kuvanju riblje čorbe “35. Zlatni kotlić” i 11. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”. U isto vreme održava se i festival tradicije i kulture Republike Mađarske, a u toku današnjeg dana svoju kulturu i turističke potencijale predstaviće i Republika Slovačka. Deci su namanjene radionice u Plankovom parku, dok će posetioci Gradske bašte imati priliku da pogledaju i nekoliko pozorišnih predstava u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanin.

Kao i svake godine, početak sedmodnevnog festivala najavila je i povorka fijakera, koja je defilovala gradom pozivajući građane da posete ovu zabavnu manifestaciju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор