Bitkoin na šestomesečnom maksimumu

Vrednost najpopularnije svetske kriptovalute bitkoina danas je porasla za skoro 4 procenta, dostigavši tako šestomesečni maksimum od 59.664 dolara i sasvim se približivši rekordnom nivou iz polovine aprila meseca od čak 64.895 dolara po virtuelnoj kovanici, izveštava Rojters.

Razlog za ovakav skok leži u uverenju trgovaca da će američki regulatori odobriti pokretanje berzanskog fonda za trgovanje fjučers ugovorima (ETF) bitkoina. Naime, američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) se priprema da sledeće nedelje započne u SAD trgovanje bitkoin fjučersima, javlja agencija Blumberg.

Bitkoin je u ovoj godini udvostručio cenu i sada se približava svojoj najvećoj ikada postignutoj vrednosti. Prema mišljenju Bena Kaselina, šefa za istraživanja i strategije na azijskoj berzi kriptovaluta AAX, skok bitkoina iznad 59.000 dolara nije proizvoljan, s obzirom na to da ga već neko vreme akumuliraju investitori koji ulažu na dugi rok.

– Na tržištima se uveliko očekuje da će u četvrtom tromesečju ove godine doći do značajnog iskoraka po pitanju ETF trgovanja bitkoinom u SAD. Današnji rast bitkoina podstakao je i tvit SEC-ove kancelarije za edukaciju investitora, u kojem se savetuje da se, pre nego što se uloži u fond koji radi s fjučers ugovorima za bitkoine, pažljivo odmere potencijalni rizici i koristi – navodi Kaselin.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор