Bitkoin nastavio pad za preko 4.000 dolara

Rasprodaja bitkoina od polovine prošle sedmice nastavila se i preko vikenda, budući da su vlasti u Kini i SAD objavile da kreću sa pooštravanjem propisa i usklađivanjem poreza za kriptovalute.

Najpopularnijom svetskom kriptovalutom se u petak popodne trgovalo po ceni od 35.891,20 dolara, podseća CNBC, dok podaci Koin Metriksa pokazuju da je bitkoin u nedelju pao za otprilike 16 procenata, na 31.772,43 dolara po virtuelnoj kovanici.

Trenutna rasprodaja bitkoina predstavlja veliki zaokret u odnosu na pređašnji trend, kada je vrednost te digitalne valute snažno rasla zbog podrške među velikim bankama sa Vol Strita i kompanijama kojima se javno trguje.

Međutim, ovog meseca se sve preokrenulo nakon niza negativnih vesti vezanih za odluke državnih regulatornih tela i izjave uticajnih investitora i biznismena, poput šefa „Tesle“ Ilona Maska.

Etereum je u nedelju zabeležio još oštriji pad od bitkoina, pri čemu je u jednom trenutku potonuo za čak 18 posto, na 1.922 dolara, što je za 60 procenata ispod njegove rekordne vrednosti od 4.382,73 dolara zabeležene ranije ovog meseca, izveštava MarketVoč. Prema poslednjim podacima, eterom se sada trguje na nivou od 2.033 dolara.

Popularnom mem valutom, dodžkoinom, trenutno se trguje po ceni od 29 centi, što je takođe za 60 posto ispod najvišeg nivoa njegove vrednosti od oko 74,07 centi, koliko je postigao početkom maja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор