Beograd na licitaciji prodaje stanove

made-in-germany-rs-licitacija

Grad Beograd je oglasio prodaju imovine koja nije neophodna za njegovo funksionisanje, odnosno 26 stanova različite kvadrature, od 10 do 86 kvadratnih metara, a cene kvadrata su različite, u proseku oko 1.000 eura po kvadratu.

– Pre godinu i po dana Grad Beograd je počeo da popisuje imovinu u svom vlasništvu i ovo je nastavak naše politike u okviru koje prodajmo svu imovinu Grada koja nam nije neophodna. Do 17. jula može da se podnese sva dokumentacija, 22. jula je licitacija, a do 16. jula svi potencijalni kupci mogu da pogledaju stanove koji ih interesuju i da učestvuju u licitaciji. Neophodno je popuniti prijavu i ostaviti depozit u visini deset posto od procenjene vrednosti stana – rekao je gradski menadžer Goran Vesić i pozvao sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u licitaciji.

Po njegovim rečima, procenu početne cene kvadrata izvršila je Uprava javnih prihoda, a ukoliko bude više zainteresovanih za jedan stan, licitiraće se veća cena, prenosi agencija „Tanjug“.

– Ustanovljeno je da Grad Beograd ima skoro 19.000 nepokretnosti, od čega je uknjiženo oko 2.500. Grad nastavlja da ih redovno uknjižava i pokušava da reši imovinsko-pravne odnose. Nastavićemo da prodajemo svu imovinu koja nam nije potrebna, jer Grad ne mora da ima stanove, hotele i poslovne prostore, ukoliko ne služe za njegovo funkcionisanje – naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da zgrada „Beobanke“ još uvek nije prodata, a s obzirom da je Uprava javnih prihoda korigovala cenu, očekuje se skora prodaja ove nepokretnosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор