Audi predstavio javnosti električni karavan A6

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja električne limuzine A6, nemački proizvođač automobila Audi sada je predstavio javnosti i novi električni karavan A6 Avant e-tron, još jedan konceptni model koji će poslužiti kao osnova za serijsku proizvodnju.

A6 Avant e-tron Concept ima iste dimenzije kao i A6 e-tron, sa dužinom od 4,96 metara, širinom od 1,96 metara i visinom od 1,44 metra. Po dizajnu karoserije oba koncepta su spreda praktično identična, a razlike su uočljive u zadnjem delu, gde praktičniji Avant ima više prtljažnog prostora i drugačiji izgled. Avant zbog svoje karavan karoserije ima i nešto lošiju aerodinamiku, s obzirom na to da koeficijent otpora vazduha iznosi 0,24, u odnosu na 0,22 kod A6 e-trona.

A6 Avant e-tron je postavljen na PPE mehaničku platformu, namenjenu premijum modelima na struju VW grupacije, koja je takođe osnova i za predstojeći Q6 e-tron krosover. Automobil pokreću dva električna motora, svaki na po jednoj osovini, ukupne snage 476 KS (350 kilovata) i 800 njutn-metara obrtnog momenta. Još uvek nije poznat tačan kapacitet baterije, ali se nagoveštava da je oko 100 kWh. Kapacitet punjenja od 800 volti i 270 kilovata omogućava ovom vozilu da za 10 minuta bateriju dopuni dovoljno za prelazak još 300 km, dok je za dopunu od 5 do 80 posto kapaciteta potrebno manje od 25 minuta, kažu u kompaniji.

U zavisnosti od pogonskog sklopa, A6 Avant e-tron bi mogao da ubrzava do 100 kilometara na sat za manje od sedam sekundi, dok će visokoperformansna verzija isto to učiniti za manje od 4 sekunde. Prema navodima, verzija električnog A6 Avant sa zadnjim pogonom trebalo bi da može da pređe sa punom baterijom čak 700 kilometara. Audi za sada nije objavio fotografije unutrašnjosti vozila, ali je najavio da će produkcijski A6 Avant e-tron stići u prodajne salone 2024. godine, odmah nakon lansiranja A6 e-tron limuzine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор