„Ajfon“ u prodaji za dva meseca

made-in-germany-rs-apple

MTS je prvi mobilni operater u Srbiji koji je potpisao ugovor sa najvećom kompanijom na svetu, „Epl“ (Apple), prenosi agencija „Tanjug“.

Predrag Ćulibrk, generalni direktor „Telekoma Srbija“ izjavio je da očekuje da će svi modeli „Ajfona“ (Iphone), koji su aktuelni na globalnom tržištu, moći da se kupe u svim poslovnicama ovog operatera već za dva meseca, odmah nakon “faza implementacije i testiranja“. Kada je reč o aplikacijama za „Epl“, Ćulibrk kaže da će i one biti raspoložive.

– Naš interes je da građani Srbije mogu da se registruju i za skidanje aplikacija, što do sada nije bilo moguće. Svim korisnicima omogućićemo da pod povoljnim uslovima dođu do „Ajfona“ plaćanjem na odloženo, na rate, kao i uz tarifne pakete.Kroz ovaj aranžman konačno uvodimo „Ajfon“u legalne tokove, jer se desetine hiljada telefona tog proizvođača danas prodaje u Srbiji kao švercovana roba. Tu država gubi kroz poreze, odnosno PDV, ali i kroz plaćanje carina“, rekao je Ćulibrk.

Direktor srpskog operatera istakao je da je potpisivanje ugovora sa kompanijom „Epl“ ohrabrujuća vest, jer se Srbija konačno našla na mapi te kompanije. Kako kaže, „Telekom“ je zaključio dobar poslovni aranžman na radost korisnika i u interesu Srbije, sa jednom od najvrednijih kompanija na svetskom tržištu, čija kapitalizacija iznosi više od 450 milijardi dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор