Adidas prodaje brend Reebok za 2,1 mlrd. €

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas saopštava da je uspešno zaključio sporazum o prodaji svog brenda Reebok američkoj firmi Authentic Brands Group (ABG), za 2,1 milijardu eura.

Dogovorena suma će velikim delom biti isplaćena u gotovom novcu, a transakcija bi trebalo da bude završena u prvom kvartalu sledeće godine, nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, precizirala je nemačka grupacija.

Adidas je početkom avgusta najavio da je pri finalizaciji prodaje svoje fililale koja je već prestala da posluje u okviru grupacije još početkom ove godine.

Predsednik i osnivač Authentic Brands Group Džejmi Solter je poručio da mu je čast što je njegovoj kompaniji povereno da nastavi nasleđe Reebok-a. Inače, ABG upravlja, između ostalog, i brendovima JC Penney, Forever 21 i Brooks Brothers.

Adidas je 2006. godine preuzeo Reebok za 3,1 milijardu eura, sa ciljem da se približi svom najvećem rivalu Nike-u. Međutim, Reebok je uvek smatran problematičnim u okviru grupacije, zbog čega su stalno kružile glasine da će ga Adidas prodati.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор