Železnice uvode letnji voz “Panonija”

made-in-germany-rs-voz-na-mostu

Kako su najavile „Železnice Srbije“, na relaciji Subotica (Novi Sad) – Bar biće uveden sezonski voz „Panonija“, koji će po letnjem redu vožnje saobraćati na ovoj liniji od 12. juna do 7. septembra.

Voz „Panonija“ će polaziti iz Subotice u 18.23 sati, a u njegovom sastavu saobraćaće vagoni sa sedištima, dok će svakog utorka i petka putnicima na raspolaganju biti i kušet i spavaća kola. Voz će iz Bara za Suboticu polaziti u 17 časova, navodi se u saopštenju Železnica Srbije.

Za putnike iz Novog Sada u 21.24 časova, u ovom vozu će svakodnevno u ponudi biti kola sa sedištima, kušet kola i vagoni za prevoz automobila. Dva puta nedeljno, utorkom i petkom u vozu “Panonija” saobraćaće i vagoni sa sedištima, kušet i spavaćim kolima iz Praga i Budimpešte za Bar. Vozna karta u drugom razredu sa rezervacijom sedišta od Subotice do Bara iznosi 30 eura, a na relaciji Novi Sad – Bar 26,80 eura. Cena prevoza automobila od Novog Sada do Bara iznosi 30 eura.

Na relaciji Beograd – Bar – Beograd tokom leta će saobraćati dva para vozova, jutarnji u 9.10 sati za Bar, koji će imati vagone sa sedištima i kola za prevoz automobila. U sastavu noćnog voza, koji polazi iz Beograda u 20.10 sati, saobraćaće kola za spavanje, kušet kola, vagoni za prevoz automobila, kao i spavaća kola iz sastava Plavog voza. U ponudi su i Salonska kola Plavog voza, koja će saobraćati po posebnom kalendaru. Iz Bara za Beograd vozovi polaze u 9 i 19 sati. Cena karte Beograd – Bar u jednom smeru, u drugom razredu sa rezervacijom, košta 24 eura, dok za prevoz automobila treba izdvojiti 30 eura, prenosi agencija “Tanjug”.

„Železnice Srbije u ponudi imaju i brojne međunarodne destinacije: Solun, Beč, Budimpešta, Sofija, Filah, Ljubljana, Zagreb, Skoplje. Za jeftiniju vožnju u međunarodnom saobraćaju srpske železnice putnicima nude brojne povlastice kao što su one za grupna putovanja, Rail Plus, Balkan Flexipaš, City Star, kao i specijalne ponude za brojne evropske destinacije”, navodi se u saopštenju Železnica.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор