Završeno 97 posto gasovoda Severni tok 2

Obraćajući se poslanicima u Bundestagu, premijerka nemačke savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija, Manuela Šlezvig, je izjavila da je do sada završeno 97 procenata infrastrukturnog projekta Severni tok 2.

Ona je pri tom poručila da su pretnje Sjedinjenih Američkih Država upućene operaterima nemačke luke Mukran, logističke baze novog gasovoda, „jednostavno strašne“, prenosi Sputnjik.

– To što SAD prete rukovodstvu i zaposlenima u maloj luci Mukran, iako nisu učinili ništa nezakonito, već legalno obezbeđuju postavljanje cevi za gasovod, i to što su te pretnje moguće od prijateljske nacije kojoj, između ostalog, dugujemo to što ove godine obeležavamo 30. godišnjicu ujedinjenja Nemačke, to je strašno, i očekujem od vas da pružite podršku građanima naše zemlje – poručila Šlezvigova.

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak je prethodno izjavio da je projekat novog gasovoda Severni tok 2 potreban, jer će obezbediti konkurentne uslove za isporuku energenata Evropi, zbog čega će biti realizovan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор