Zakon za bolju kontrolu legalne prostitucije

made-in-germany-rs-pare-devojka

Nemačka vlada je odobrila predlog zakona koji nalaže bolju kontrolu prostitucije i bezbednije uslove za seksualne radnike u ovoj evropskoj zemlji.

Ovim zakonom Vlada Nemačke se zalaže za bolju kontrolu legalne prostitucije i bezbednije uslove za seksualne radnike, među kojima je i obavezna upotreba kondoma.

Zakonom iz 2002. godine u Nemačkoj je legalizovana prostitucija čime su seksualne radnice i radnici dobili socijalne beneficije. Međutim, ovo je dovelo i do buma nelegalnih bordela, zbog čega su kasnije tražene strožije kontrole, prenosi agencija „Asošiejted pres“.

Odobreni predlog zakona nalaže strožije propise za javne kuće i osoblje koje radi u njima. Seksualni radnici će, u skladu sa zakonom, morati da se registruju i dobijaju zdravstvene savete najmanje na svake dve godine. Za kršenje ovog zakona, koji bi trebalo da stupi na snagu sledeće godine, predviđene su kazne i do 50.000 eura.

Portparol ministarstva za porodnična pitanja i žene ističe da će biti teško proveravati upotrebu kondoma, ali naglašava da je važno „postaviti standard“ koji podržava seksualne radnice koje traže korišćenje kondoma.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор