Za Mercedesove radnike u Nemačkoj bonus od 6.000 €

Kompanija Mercedes-Benz i njena matična kuća Daimler proslaviće dobru poslovnu godinu podelom velikodušnog bonusa svojim zaposlenima u Nemačkoj.

Upravni odbor i Radnički savet nemačkog proizvođača motornih vozila dogovorili su isplatu bonusa u iznosu od 6.000 eura za približno 100.000 kvalifikovanih zaposlenih širom zemlje, kao izraz zahvalnosti kompanije trud tokom godine koju su ometali virusna pandemija, ali i nedostatak čipova i česti zastoji u proizvodnji.

Iako kompanije još uvek nisu objavile finansijske rezultate za 2021. godinu, članica Upravnog odbora Daimler AG i Mercedes-Benz AG, Sabina Kohleisen, koja je odgovorna za ljudske resurse i direktorka za radne odnose, ističe da je 2021. bila izuzetno uspešna, prenosi B92.

– Izvanredan razvoj naše kompanije je timsko dostignuće. Želela bih da se od sveg srca zahvalim svim kolegama koji su svojom velikom posvećenošću doprineli ovom ostvarenju. Pošto godina na izmaku nije bila laka, oduševljena sam što možemo da isplatimo našim zaposlenima rekordan bonus za podelu dobiti – rekla je Kohleisenova.

Inače, Daimler često deli bonuse svojim zaposlenima u Nemačkoj, ali ta suma nikada nije bila tako velika kao ove godine. Poređenja radi, nemačka automobilska grupacija je u 2020. uručila svojim zaposlenima bonus za podelu dobiti od 597 eura i jednokratni bonus do 500 eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор