Nemački Volkswagen saopštava da je nakon 50 godina odlučio da u fabričkoj menzi ukine svoj najprodavaniji proizvod, VW kari kobasice, kojih svake godine proda oko sedam miliona, prenosi HAKrevija.
Folksvagenova kari kobasica je radnicima decenijama bila omiljeni izbor za ručak, a sada je tome došao kraj, budući da će meso biti izbačeno iz ponude. Naime, prema internoj najavi, poslovni restoran u fabrici u Volfsburgu će nakon praznika postati veganski. To će značiti da u oko 150 jela više neće biti mesa, a riba će se samo povremeno naći na meniju.
Prema navodima iz kompanije, upravo su mnogi radnici bili ti koji su želeli vegetarijansku i vegansku ishranu. Ova promena takođe će povoljno uticati i na okolinu, s obzirom na to da manja potrošnja mesa pomaže očuvanju životne sredine.
Popularna kari kobasica je već zabranjena u fabrici Folksvagena Hanoveru. Međutim, svi oni koji i dalje žele da uživaju u njenom ukusu samo treba da pređu preko druma i kupe je u nekom drugom restoranu.
Оставите одговор