Uskoro izbor novog zemaljskog operatera beogradskog aerodroma

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo raspisaće tender za novog operatera zemaljske operative beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“, najavio je na svom Instagram nalogu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je objasnio da će to biti sprovedeno po hitnom postupku na osnovu naloga koji je izdao, na šta Srbija ima pravo po koncesionom ugovoru sa kompanijom Vansi (VINCI Airports), kako se više ne bi događalo da se stvaraju gužve, a letovi kasne jer nema dovoljno radnika u sortirnici prtljaga.

„Svaka avio-kompanija sama bira svog zemaljskog operatera, tako da verujem da će konkurencija pomoći Vansiju da bude uspešniji i popravi greške koje su posledice njihovog shvatanja da im niko ništa ne može pošto su monopolisti“, obrazložio je Vesić.

On je poručio da država poštuje kompaniju Vansi, kao jednu od najvećih u svetu, i podsetio na obavezu Vansija da obezbedi besprekoran rad aerodromskih službi, kako bi putnici koji su platili karte i aerodromsku uslugu, i dobili to šta su platili.

„Broj letova i putnika se znatno povećao, što je bilo i očekivano, i oni su morali da budu spremni za letnju sezonu. Nažalost nisu bili i zbog toga sam kao ministar bio motivisan da pronađem rešenje koje će omogućiti da interesi putnika budu maksimalno zaštićeni“, napisao je Vesić.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ je ove godine imao gotovo 3,5 miliona putnika, a procenjuje se da će do kraja godine imati i sedam miliona, što je istorijski rekord, poručio je ministar.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор