U Srbiji će rasti cene nekretnina

made-in-germany-rs-ekonomija

U narednim godinama tržište nekretnina u Srbiji može da postane najisplativije za ulaganje, sudeći na osnovu iskustava zemalja koje su proteklih decenija bile u procesu pridruživanja i postale članice Evropske unije.

Prema statističkim podacima uglednih evropskih finansijskih institucija, prema kojima proces pridruživanja Evropskoj uniji dovodi do povećanja cene kvadratnog metra nekretnina, u narednim godinama mogu se očekivati značajnija pomeranja i na domaćem tržištu nekretnina, prenosi agencija „Tanjug“.

Šta se u narednim godinama može očekivati i na srpskom tržištu kapitala, najbolje ilustruju podaci Eurostata, Evropskog biroa za statistiku, koje je analizirala Katarina Štajner iz Odeljenja za istraživanje inostranih tržišta Austrijske nacionalne banke.

Ona je zaključila da su u zemljama centralne i jugoistočne Evrope, koje su prošle kroz proces pridruživanja EU i postale punopravne članice, cene nekretnina konstatno rasle. Prema objavljenoj analizi, ovaj rast je bio izazvan prilivom stranih investicija, povećanjem prihoda građana i dostupnijim kreditima za kupovinu nekretnina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор