U Nemačkoj naglo povećan broj tražilaca azila

U Nemačkoj se za prvih devet meseci ove godine naglo povećao broj tražilaca azila, do te mere da se najveći broj podnetih zahteva za azil u okviru Evropske unije beleži upravo u toj zemlji, javljaju nemački mediji.

„U celoj EU u prvih devet meseci 2021. podneto je 355.955 zahteva za azil što je za 15 procenata više nego u istom razdoblju prošle godine. Najsnažniji rast zabeležen je u Nemackoj, gde je broj podnetih zahteva u poređenju sa 2020. porastao za 33 posto, na ukupno 100.240 zahteva”, pokazuju podaci Eurostata.

Prema statističim podacima, za prvih devet meseci ove godine u Nemačkoj je podneto 28,4 posto svih zahteva za azil podnetih na području Evropske unije. Za Nemačkom sledi Francuska sa 20 posto novih zahteva za azil, zatim Španija sa 11% i Italija sa 8% podnetih zahteva. Najmanje zahteva za azil imala je Mađarska, svega 30, prenosi Politika.

Najveći broj podnosilaca zahteva za azil dolazi u Evropsku uniju iz Avganistana i Sirije, a za njima su Pakistan i Irak. Zbog uticaja virusne pandemije na kretanje migranata, prošle godine je naglo opao broj podnosilaca zahteva za azil u EU, ukupno 612.000.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор