U Kragujevcu Sajam turizma od 24. do 26. novembra

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu će od 24. do 26. novembra biti održan 13. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, pod sloganom „Izaberi svoje putovanje“, na kojem će svoje turističke ponude, atrakcije i programe predstaviti preko 50 izlagača, uglavnom lokalnih, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Sajam će okupiti turističke agencije, hotelijere, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije. Bogat prateći program je planiran tokom sva tri sajamska dana, uključujući stručna predavanja za izlagače, promocije i zabavne sadržaje za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa, navodi se u saoptenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

Na sajmu će se predstaviti i oko 30 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije, pa će posetioci imati priliku da kupe zdrave domaće proizvode, zimnicu, džemove i slatka, sokove, hlebove, pite i medenjake. Ovogodišnji sajamski program upotpuniće „Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom“, koja će u petak u 12 časova okupiti 20 ekipa na takmičenju u kuvanju rakije, takozvanog „šumadijskog čaja“. Tom prilikom biće organizovan i i banatski disnator, kao i kuvanje lovačkog gulaša.

Manifestacija će biti otvorena za posetioce od 10 do 18 časova, dok je svečano otvaranje zakazano za 11 sati u četvrtak, uz učešće predstvanika gradskih vlasti, nadležnog ministarstva i TOS-a. Poslednjeg dana sajma najboljim izlagačima biće dodeljene nagrade za najuspešniju promociju, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.

Organizatori manifestacije su Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i grad Kragujevac.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор