Novosadski Sajam turizma od 17. do 19. novembra

U Novom Sadu će se od 17. do 19. novembra održati 53. Međunarodni Sajam turizma koji se, nakon više od pola veka, ove godine odvojio od velikog LORISTA, postavši zasebna manifestacija.

Novosadski sajam turizma okupiće ove godine više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije, a a zemlja-partner biće Crna Gora.

U hali „Master“ tokom tri sajamska dana posetiocima će se predstaviti agencije, organizacije, institucije, poslovna udruženja, turoperateri, hoteli, banje, terme, nacionalni parkovi, osiguravajuće kuće, javna preduzeća, vinarije i destilerije, mali proizvođači hrane i pića, kao i mnoge druge turističke delatnosti, poručuju organizatori.

– Sajam je dosta kolažan, biće dosta sadržaja, a ono što je suština i najvažnije jeste da će posetioci imati priliku da kupe mnoštvo last minit aranžmana za zimovanja i frst minit za letovanja. Tema i akcenta sajma je na reciptivnom turizmu, odnosno na predstavljanju naših kapaciteta, jer se time turisti dovode na naše tržište – rekao je Slobodan Cvetković, generalnog direktora Novosadskog sajma, i naglasio da je od posebne važnosti što je ove godine zemlja-partner Crna Gora.

Generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović je izrazila veliko zadovoljstvo i čast što je upravo Crna Gora zemlja partner sajma. Ona je poručila da Crna Gora svake godine priprema nešto novo i najavila da će na sajam doći veliki broj crnogorskih turističkih organizacija, kao i crnogorski ministar ekonomskog razvoja i turizma, koji će uz ministra turizma Srbije zvanično i otvoriti manifestaciju.

Organizatori najavljuju da posetioce, pored zimskih aranžmana, sajamskih popusta, last i frst minit ponuda, očekuju i sadržajni nastupi, različiti stručni skupovi, gastro izazovi i mnoge druge aktivnosti.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam Vojvodine godinama unazad pruža veliku podršku Sajmu turizma u Novom Sadu. U posebnom paviljonu Sekretarijata prvog sajamskog dana biće predstavljeni mladi u turizmu, drugi dan će biti posvećen regionu, dok će trećeg dana biti predstavljena sva šarolikost Vojvodine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор