„Veliko interesovanje nemačkih firmi za ulaganja u Srbiju“

nemacka i srpska zastava

Prema rečima ambasadorke Nemačke u Srbiji Anke Konrad, interesovanje nemačkih kompanija za ulaganja u Srbiju je i dalje veliko, prenosi agencija Tanjug.

Ona je objasnila da nemačke kompanije, prema najpovoljnijim uslovima za ulaganja, same donose odluku o tome gde će investirati, a vlada na to nema uticaj.

– Mi se radujemo što je mnogo kompanija iz Nemačke otkrilo Srbiju kao mesto za investicije. Okvir za investicije obuhvata mnoge stvari, vladavinu prava, borbu protiv korupcije, mnogo faktora koji utiču na odluku o ulaganju – istakla je Konradova.

Na pitanje da li privredna saradnja sa Nemačkom, koja je najveći investitor u Srbiji i u čijim fabrikama radi veliki broj naših građana, može da bude ugrožena aktuelnom krizom i trenutnim političkim okolnostima, pre svega ekonomskim odnosom Srbije prema Rusiji, nemačka ambasadorka je odgovorila da joj nije poznato da postoji namera za uvođenjem sankcija Srbiji i da se to pitanje ne postavlja.

– Investicije se planiraju dugoročno, a pandemija korona virusa otvorila je pitanje da li proizvodnju, zbog problema u lancima snabdevnaja, iz nekih dalekih zemalja, upravo treba izmestiti bliže, pa samim tim i u Srbiju – navela je ambasadorka.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор