Traže ukidanje subvencija za hibridna vozila zbog štetnosti po okolinu

Nemačka organizacija za zaštitu prirode „Deutsche Umwelthilfe“ zahteva od države da prestane da subvencioniše kupovinu plug-in hibridnih vozila, a pogotovo SUV modela, zbog velike količine štetnih gasova koje emituju.

Naime, ova ekološka asocijacija sama je sprovela merenja količina štetnih izduvnih gasova i tvrde da hibridni SUV automobili ponekad emituju i do sedam puta više nivoe ugljen-dioksida (CO2) od onih koji su navedeni u fabričkim merenjima, prenosi Autoblog.

Iz Deutsche Umwelthilfe asocijacije ističu da je opcija sa punjenjem baterija i vožnjom samo na električni pogon, zapravo varka, jer je većina tih vozila u vlasništvu firmi, a vozači imaju kartice za gorivo i ne žele da pune automobile na svojim kućnim utičnicama.

Ovi automobili se zbog toga voze kao klasični hibridi, benzinsko-električni pogon je često neefikasan, a budući da se radi o velikim i teškim vozilima, potrošnja goriva je ogromna. Ovakav stav i objašnjenje Deutsche Umwelthilfea podržavaju i brojne druge organizacije koje se bore za očuvanje okoline.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор