Profit nemačkog RWE u padu

made-in-germany-rwe-logo

Drugi po veličini nemački proizvođač električne energije, kompanija „RWE“, saopštava da je u drugom kvartalu ove godine evidentirala gubitak, zbog čega će zadržati prognozu pada profita na nivou cele godine.

U odnosu na neto profit od 29 miliona eura ostvaren u istom periodu prošle godine RWE je u drugom tromesečju ove godine, zaključno sa junom, zabeležila neto gubitak od 424 miliona eura. Istovremeno su i prihodi kompanije smanjeni za 3,4 posto, na 10,5 milijardi eura, dok je profit iz poslovanja smanjen za 7 posto, na 3,2 milijarde eura, prenosi agencija „Frans pres“.

Kompanija RWE je u Nemačkoj najveći operater elektrana na ugalj, zbog čega je u odnosu na konkurente, više pogođen odlukom zvaničnog Berlina da promeni energetsku politiku i subvencioniše obnovljive izvore energije na račun fosilnih goriva, kao i da postepeno ugasi nuklearne elektrane.

Na nivou cele 2015. godine RWE očekuje pad profita iz poslovanja na 6,1 do 6,4 milijarde eura, a neto profita na 1,1 do 1,3 milijarde eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор