Počeo Svetski ekonomski forum u Davosu

Ovogodišnji Svetski ekonomski forum (WEF) počeo je danas u Davosu i trajaće do 20. januara, do kada će okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti.

Prema najavama organizatora, na forumu će učestvovati 52 šefa država, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara spoljnih poslova, koji će raspravljati o glavnim temama kao što su kako rešiti globalne ekonomske i ekološke izazove, energetsku kriza, rat u Ukrajini i druge nagomilane probleme.

Rusija ove godine neće učestvovati, dok će kineska delagacije imati posebnu ulogu, a velika očekivanja su i od visoke delegacije Ukrajine. Događaju će prisustvovati i čelnici Ujedinjenih nacija (UN), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske trgovinske organizacije (STO).

U Davos će stići i predstavnici 1.000 partnerskih kompanija koje su aktivno angažovane u inicijativama i partnerstvima poput Međunarodnog poslovnog saveta i Zajednice predsedavajućeg i guvernera industrije.

Što se Srbije tiče, našu zemlju će ove godine na švajcarskom forumu predstavljati predsednik Aleksandar Vučić i ministarka kulture Maja Gojković, javljaju srpski mediji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор