Svetski ekonomski forum u avgustu u Singapuru

Ovogodišnji Svetski ekonomski forum (WEF), koji je trebalo da bude održan u maju u Singapuru, odložen je za avgust zbog ograničene mogućnosti putovanja i karantina, što otežava dolazak učesnicima foruma.

Tako će forum ove godine biti održan u Singapuru od 17. do 20. avgusta, a to je tek drugi put da se skup organizuje van Švajcarske i Davosa. Naime, WEF je 2002. godine održan u Njujorku, u znak solidarnosti nakon terorističkih napada na kule bliznakinje 11. septembra.

Organizatori skupa su ranije izrazili nadu da će se forum 2022. godine vratiti u Davos, gde su sada na snazi stroge bezbednosne mere za suzbijanje pandemije korona virusa. Odluka o organizovanju skupa u SIngapuru došla je nakon što je u januaru, po prvi put za 51 godinu, Forum u Davosu održan u virtuelnom formatu.

Godišnji sastanak u Singapuru u avgustu ove godine biće prvi globalni samit svetskih lidera u čijem će fokusu biti izazovi oporavka od aktuelne pandemije i postavljanje temelja za inkluzivniji i održiviji svet, navodi se u najavi na sajtu WEF-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор