Otvaranje smederevskog “Lidla” u martu 2016.

made-in-germany-rs-lidl-znak

U Smederevu je počela izgradnja prvog u Srbiji maloprodajnog objekata nemačkog trgovinskog lanca “Lidl”, čije je otvaranje najavljeno za kraj marta naredne godine.

– Možemo da izvestimo da smo započeli izgradnju prvog maloprodajnog objekta u Smederevu, a završetak radova može se očekivati već krajem marta 2016. godine.Izgradnja ove test filijale ima za cilj da posluži kao ugledni primer našim poslovnim partnerima, kao i da nama pruži mogućnost testiranja i usmeri nas kada je u pitanju izgradnja ostalih filijala. Naša kompanija se trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće maloprodajne objekte – potvrđuju u kompaniji “Lidl Srbija”.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, ova filijala, površine 2.528 kvadratnih metara, projektovana je prema najnovijem konceptu Lidlovih objekata i predstavlja osnov za dalju gradnju. Ključne prednosti ovog koncepta gradnje su povećana energetska efikasnost kroz LED osvetljenje i rekuperaciju toplote, kao i kroz upotrebu ekoloških materijala.

Uz ovu informaciju iz nemačke kompanije takođe najavljuju da će sledeće godine započeti sa gradnjom većeg broja prodavnica u Srbiji, kao i svog logističkog centra, najverovatnije u Novoj Pazovi, prenosi poslovni portal “Retail Serbia”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор