Nepoznati počinioci danima uništavali policijske kamere

U nemačkom gradu Hamburgu je, počev od 3. jula, jedan ili više počinilaca oštetilo jedanaest od ukupno dvanaest uličnih policijskih kamera (radara), načinivši ozbiljnu materijalnu štetu, budući da cena jedne takve kamere iznosi oko 210.000 eura.

Na jednoj od tih kamera je staklo razbijeno kamenom, na drugoj je oštećen reflektor, jedna je zapaljena, a na još jednoj je optika prskana auto-lakom čak osam puta. Jedna radar-kamera je prošla relativno dobro, s obzirom na to da je bila samo pokrivena ceradom.

Na ovaj način su u gradu oštećeni svi radari, i to u Am Grindelbergu 4. jula, u Mummelmannsbergu 7. jula, u Mak-Brauer-Allee 12. jula, a u Finkenverder Landscheidevegu 14. jula, potvrdila je hamburška policija za tabloid Bild.

U policiji pretpostavljaju da je motiv za vandalizam nezadovoljstvo i bes zbog izuzetno stroge kontrole brzine vožnje. Vreme praćenja je tokom prošle godine poraslo za 61 posto, a kamere situaciju na putu prate i danju i noću.

Ukoliko policija uhvati počinioce, to će ih skupo koštati. Za uništavanje javne imovine mogli bi biti osuđeni do pet godina zatvora, a tu su i troškovi popravke oštećenih kamera i nadoknade policiji za izgubljene novčane kazne.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор