Nemački saobraćajci za ograničenje brzine na Autobanu

Oko 200 učesnika godišnje skupštine nemačke saobraćajne policije (DVW) u subotu u Rostok-Varnemindeu izjasnilo se za ograničavanje brzine na maksimalnih 130 kilometara na sat na auto-putevima (Autoban) i standardnu brzinu od 80 kilometara na sat na državnim (Landštrase) putevima.

U usvojenoj rezoluciji, nemački saobraćajci pozivaju zakonodavca i da opštinama omogući da samostalno i po potrebi lokalno odrede gde će biti postavljeno ograničenje brzine od 30 kilometara na sat, prenosi nacionalna novinska agencija DPA.

– Ukoliko smanjimo brzinu na putevima, možemo efikasno sprečiti mnoge teške nezgode. Svojim rezolucijama o ograničenju brzine na autoputevima, državnim putevima i u gradovima, danas smo poslali jasan signal za veću bezbednost u saobraćaju – izjavio je predsednik DVW-a i bivši savezni ministar saobraćaja Kurt Bodevig.

Prema ovom predlogu, na seoskim putevima brzine veće od 80 kilometara na čas treba da budu dozvoljene samo na „prikladno uređenim rutama“, kamionima bi ubuduće trebalo dozvoliti da voze brzinom od 80 km/h kako bi se nadoknadila razlika u brzini i smanjio pritisak preticanja.

Inače, Nemačka je poznata po svojim auto-putevima na čijim određenim delovima nema ograničenje brzine, dok je na seoskim putevima maksimalna brzina za kamione preko 7,5 tona trenutno ograničena na 60 km/h.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор