Nemački Continental otvorio fabriku u Novom Sadu

Danas je u Novom Sadu otvorena fabrika nemačke kompanije Kontinental automotiv Srbija, vredna 140 miliona eura, koja će, kako je rekao njen direktor Lućijano Marćeđijanu, doneti proizvodnju haj-tek tehnologije i radna mesta za više od 500 ljudi.

– Ovde danas radi 600 visokokvalifikovanih stručnjaka. Inovativna elektronika proizvedena ovde biće naš tehnološki doprinos celom čovečanstvu, sa znakom „made in Serbia“. Ovo veliki dan za kompanijun jer je pre tri godine otvoren naučno-istraživački centar, a danas i fabrika u kojoj će se proizvoditi pametni elektronski sistemi za upravljanje vozilima – rekao je Saša Ćuringa, generalni direktor kompanije Kontinental automotiv Srbija.

Nova fabrika Kontinentala deo je poslovne jedinice Human Mac hine Interface (HMI), čiji je fokus na proizvodima u unutrašnjosti vozila. Kontinental je globalni tržišni lider u tom sektoru, a njegov cilj je da korisničko iskustvo vozača i putnika učine bogatijim i kvalitetnjim. U kompaniji kažu da će se potražnja za proizvodima iz oblasti autoindustrije, koji će se proizvoditi u Novom Sadu, značajno rasti u narednom periodu, prenosi agencija Tanjug.

Nemački Kontinental posluje u Novom Sadu već pune tri godine, u okviru svog centra za istraživanje i razvoj. Firma je do sada zaposlila više od 600 IT inženjera, koji su u sastavu međunarodnog tima za razvoj tehnologije, a koji broji ukupno 5.000 stručnjaka. Zbog novih projekata, trening centra i laboratorija, ali i zbog potrebe za novim radnicima, kompanija će svoj prostor, koji već poseduje u centru Novog Sada, dodatno proširiti za još 1.500 kvadratnih metara.

Kompanija Kontinental je osnovana 1871. godine, a danas posluje u čak 59 zemalja. Širom svojih filijala, razvojnih centara i fabrika, Kontinental zapošljava više od 240.000 ljudi. Između ostalog, ova renomirana nemačka kompanija razvija i pionirske tehnologije i usluge za održivu i povezanu mobilnost ljudi i njihovih dobara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор