Nemački Benu preuzeo novosadske apoteke na 15 godina

Nemački lanac apoteka Benu preuzeo je 28 gradskih apoteka u Novom Sadu na period od 15 godina, zarad obavljanja farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou, a ugovor o koncesiji potpisali su u petak predstavnici kompanije i gradske vlasti.

– Ovo je prvi put u Srbiji da se na ovakav način rešava pitanje državnih apoteka. Dobili smo dobrog partnera, koncesionara koji je društveno odgovoran, sa velikim kapitalom i znanjem, što znači da će gradske apoteke dobiti novi, moderniji izgled i bogatiju ponudu. Od koncesionara smo dobili veću ponudu od početne cene. Grad će inkasirati više od pola milijarde dinara, a kompanija će preuzeti 46 zaposlenih i zadržati mrežu apoteka – objasnio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Zdravstvena ustanova Apoteka Benu Beograd najveći je lanac apoteka u Srbiji, a deo je velike međunarodne kompanije Phoenix iz Nemačke, koja upravlja sa preko 2.400 apoteka u 14 evropskih zemalja.

– Ovo je prvi koncesioni odnos koji je kompanija Benu ostvarila sa državnim apotekama i sigurni smo da ćemo opravdati poverenje koje nam je dato. Nakon što današnji ugovor stupi na snagu, građani Novog Sada će dobiti zdravstvenu uslugu u oblasti farmacije na najvišem mogućem evropskom nivou, na dobro poznatim lokacijama u gradu – poručio je direktor Benu apoteka Dejan Aleksov.

Prema rečima zamenice predsednika Кomisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije, Andrijane Jovanović, radi se o prvom projektu javno-privatnog partnerstva koji nudi celovito rešenje za sve državne apoteke.

– U našem fokusu je uvek očuvanje javnog interesa, a cilj je da privatni partner pruža uslugu građanima što kvaltetnije i bolje. Nadam se da će i druge lokalne samouprave krenuti stopama Novog Sada i da ćemo videti još mnogo lepih primera koncesija i javno-privatnog partnerstva – izjavila je Jovanovićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор