Bosch i Benu investiraju u Novi Sad

Nemački tehnološki gigant, kompanija Bosch, planira da u novosadskoj radnoj zoni Sever IV izgradi fabriku i razvojni istraživački centar, gde će zaposliti 440 radnika i 50 inženjera, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Govoreći o investicijama u Novom Sadu, on je rekao da je javni poziv za izbor privatnog partnera za Apoteku Novi Sad bio uspešan i da će ugovor najverovatnije biti potpisan do juna, prenosi Radio 021.

– Stigla nam je ponuda koja je apsolutno validna po prvim procenama, a dolazi od apoteke Benu koja je u vlasništvu nemačkog Feniksa, i to u iznosu od 4.238.753 eura, odnosno 362.375 eura više nego što je bila početna vrednost koju je Grad odredio za zakup gradskih apoteka na 15 godina – naveo je Vučević.

Što se tiče investicije švajcarske kompanije Barry Callebaut, oni će 2021. godine u Novom Sadu otvoriti fabriku čokolade, uz petogodišnji plan investicija od 50 miliona eura. Fabrika će biti izgrađena na privatnoj parceli uz autoput, na izlazu prema Zrenjaninu, a imaće početni godšnji proizvodni kapacitet od 50.000 tona čokolade.

Vučević je podsetio da se Apoteka Novi Sad daje u koncesiju na 15 godina, jer sadašnje stanje nije održivo i preti opasnost da Grad ostane bez javnih apoteka, dok se za gradnju javnih garaža i uređenje energetske efikasnosti sportskog centra Spens traže privatni partneri, jer lokalna vlast očekuje da će time obezbediti sredstva neophodna za realizaciju tih projekata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор