Nemačka „CompuGroup Medical“ bi da ulaže u eZdravstvo u Srbiji

Frank Gothard, vlasnik i osnivač nemačke „CompuGroup Medical“, inače jedne od vodećih svetskih kompanija u oblasti eZdravstva, nakon održanih poslovnih sastanaka u Srbiji je poručio kako je zainteresovan za investiranje u ovu oblast.

– Možemo da uradimo tri stvari. Jedna se odnosi na mogućnost nearshoringa, odnosno prenosa dela poslovanja na kompanije u Srbiji, druga je proširenje našeg poslovanja koje u najširem smislu predstavlja oblast eZdravstva i na Srbiju, što bi značajno doprinelo i unapređenju zdravstvenog sistema Srbije, a kao treće može da se razmišlja o tome kako da se zajedno radi na napredovanju u primeni veštačke inteligencije u oblasti zdravstva – rekao je Gothard.

Gothard je u našoj zemlji boravio na poziv predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, sa kojim je zajedno imao sastanak sa premijerkom Anom Brnabić na temu digitalizacije zdravstva u Srbiji. Pored toga, poslovne razgovore je imao i sa direktorom kancelarije za Informacione tehnologije i eUpravu Mihailom Jovanovićem, predstavnicima Digitalne Srbije, Instituta za veštačku inteligenciju i kompanijama iz ove oblasti, prenosi agencija Tanjug.

Tim povodom, iz Privredne komore Srbije je saopšteno da je Gothard kao komparativnu prednost Srbije istakao kvalitetan visokostručni kadar i izrazio interes za nearshoring, za investiranje u našoj zemlji u oblasti digitalizacije zdravstva, kao i za otvaranje kompanije u Srbiji.

On je istakao da ga je u ovim razgovorima posebno obradovala motivacija kod ljudi, koja se, kako je naveo, pre svega ogleda u jačini i vizijama premijerke Ane Brnabić. Pri tome je naglasio da je fasciniranan time kako je Srbija u kratkom vremenskom intervalu uspela da napravi ogroman iskorak, te poručio kako veruje da će naša zemlja i u buduće nastaviti da napreduje istom brzinom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор