Najniža vrednost bitkoina od januara

Vrednost bitkoina pala je na najniži nivo od januara, budući da pad tržišta akcija nastavlja negativno da utiče i na kriptovalute čije trgovanje prati takozvanu rizičniju imovinu poput akcija tehnoloških firmi.

Na jučerašnjem trgovanju u Aziji cena bitkoina se spustila na 33.266 dolara, približivši se najnižem nivou od januara meseca kada je iznosila samo 32.951 dolara. Prema poslednjim podacima sa kripto tržišta, bitkoin se blago oporavio i sada se njime trguje za oko 33.500 dolara, što je pad od 1,4 posto na dnevnom nivou, izveštava Rojters.

Tehnološki indeks Njujorške berze, Nasdak, završio je prošlu nedelju u minusu od 1,5 posto, a od početka godine do danas pao je za 22 procenta, usled očekivanja da će uporno visoka inflacija primorati američke Federalne rezerve (FED) da podižu referentnu kamatnu stopu uprkos usporavanju privrednog rasta. Nasdak fjučersi su na azijskom trgovanju nastavili juče silazni trend spustivši se za dodatnih 0,8 procenata.

Vrednost druge najveće kriptovalute na svetu, Etera, pala je juče na samo 2.421 dolar, što je najniži nivo još od kraja februara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор