U Nemačkoj je vlasnik jednog restorana uveo naplatu za ulazak u objekat za svakog gosta koji dolazi da jede, osim ukoliko su u pitanju deca, prenosi Poslovni dnevnik.
Ulaznica u restoran u gradu Ratingeru košta tri eura, a razlog za ovakav potez, kako za WDR kaže vlasnik Horst Ingendorn, predstavlja drastičan rast svih ulaznih troškova, od cena namirnica do cena energije.
– Meso je skuplje od 30 do 50 posto, povrće 30 posto, ulje za prženje je poskupelo više od 100 procenata, a troškovi energije 2.000 posto. U jednom trenutku sam povukao ručnu i rekao da sad moram nešto da preduzmem. Umesto da menjam jelovnik i povećavam cenu vode i drugih usluga, odlučio sam da uvedem ta tri eura – objašnjava nemački ugostitelj.
On je objasnio da gosti sa kojima je razgovarao razumeju njegov problem i dilemu, pa misli da je takva otvorenost i iskrenost zapravo prilično dobar način da se situacija shvati i prihvati.
Оставите одговор