Nagodili se „Komercbanka“ i SAD

made-in-germany-rs-bank

Druga najveća nemačka banka, „Komercbanka“, postigla je preliminarni dogovor sa vlastima Sjedinjenih američkih država (SAD) po kome će isplatiti Americi više od milijardu dolara.

Ovu kaznu nemačka banka mora da plati zbog kršenja embarga na poslovanje sa zemljama pod sankcijama Vašingtona, izjavio je neimenovani izvor upoznat sa situacijom, a prenosi „Frans pres“.

– „Komercbanka“ je blizu konačnog dogovora sa američkim ministarstvom pravde, američkom centralnom bankom (Fed) i drugim regulatornim organima SAD, koji su ovu nemačku banku optužili za kršenje američkih propisa o pranju novca. Postizanje nagodbe se očekuje do januara – izjavio je izvor „Frans presa“.

Na osnovu postignutog dogovora, nemačka banka treba da isplati kaznu u iznosu od 600 miliona dolara zbog transakcija sa Iranom, Sudanom i drugim zemljama koje su pod sankcijama Sjedinjenih američkih država, dok bi preostali novac, prema rečima navedenog neimenovanog izvora, mogla biti utrošena na rešavanje ostalih tužbi koje su protiv „Komercbanke“ takođe pokrenute u SAD.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор