Nemačka Komercbanka stabilizuje poslovanje

made-in-germany-rs-commerzbank-logo

Komercbanka (Commerzbank), druga po veličini nemačka banka, u prvom kvartalu ove godine svojim poslovanjem inkasirala je profit, nastavljajući da sprovodi program restrukturiranja u vremenu teških tržišnih uslova.

Za tri meseca, zaključno sa martom, banka je ostvarila neto profit od 200 miliona eura, dok je u istom periodu prošle godine beležila gubitak od 98 miliona eura, prenosi agencija „Frans pres“.

U situaciji restrukturiranja i prodaje dela sredstava ove banke, njen ukupan profit iz poslovanja smanjen je za 30 procenata na 324 miliona eura, dok su i prihodi opali za 7,9 posto na 2,26 milijardi eura. Međutim, izvršni direktor Komercbanke Martin Blesing smatra da se banka nalazi na dobrom putu.

– Evdentirali smo porast broja klijenata, zajmova i sredstava kojima upravljamo. Zadovoljni smo postignutim uspehom u strateškom poslovanju s klijentima – rekao je Blesing i objasnio da banka do 2016. godine planira da održi nivo visokokvalitetnog kapitala u odnosu na ukupni (Tier 1) iznad 10 posto. U prvom kvartalu Tier 1 iznosio je devet procenata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор