Na prodaju “Zlatara Majdanpek” i “Megaplast”

made-in-germany-rs-pare-kofer.jpg

Aktuelan je javni poziv Agencije za privatizaciju za prikupljanje ponuda i aukcijsku prodaju imovine kompanije “Industrija za preradu Majdanpek” u čijem su sastavu preduzeća “Zlatara Majdanpek” i “Megaplast Donji Milanovac”.

Procenjena tržišna vrednost ove imovine poslednjeg dana 2013. godine iznosila je više od 3,5 miliona eura koliko je iznosila i njena početna cena. Licitacija je bila zakazana za 22. jul, međutim, u skladu sa izmenjenim zakonskim propisima urađena je nova procena vrednosti kapitala, posle koje je sledila i izmena javnog poziva u delu koji se odnosi na procenjenu tržišnu vrednost imovine, prenosi „Danas“.

Na osnovu izveštaja ovlašćenog procenitelja, nova procenjena cena imovine „Industrije za preradu Majdanpek“ sa stanjem na dan 31. 12. 2014. godine iznosi 2,99 miliona eura, što je i njena sadašnja početna cena koja je za pola miliona eura manja nego u majskom pozivu za privatizaciju te kompanije.

Sada su promenjeni i iznosi depozita kao i rokovi za podnošenje prijava, otkup prodajne dokumentacije i uplatu depozita, a sve te informacije mogu se naći na sajtu Agencije za privatizaciju. Otvaranje ponuda je zakazano za 17. avgust u Beogradu kada će biti poznata i sudbina 319 radnika zaposlenih u ovoj kompaniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор