Na Kopaoniku više od 20.000 gostiju

Novogodišnje praznike na Kopaoniku provodi više od 20.000 gostiju. Iako hotelijeri kažu da na najpopularnijoj srpskoj planini više nema slobodnih mesta, na ski-stazama nema gužvi niti problema.

Javno preduzeće Skijališta Srbije je na Kopaoniku angažovalo sve kapacitete i to sa produženim vremenom rada žičara. Mada su u novogodišnjem provodu mnogi ostali do kasno u noć, najveći ljubitelji skijanja već su se rano ujutru 1. januara našli na stazama, javlja B92.

– Sve staze su u pogonu od ranih jutarnjih sati. Prvog dana ove godine rade 43 staze, 27 veznih puteva, 23 instalacije, a sinoć je radila i noćna staza Karaman greben – Pančićev vrh, koja će raditi i u narednom periodu. Skijališta Srbije radi punim kapacitetom, spremni smo – poručio je za TV Prvu Darko Jovanović, rukovodilac Ski centra Kopaonik.

Na Kopaoniku snega na stazama ima dovoljno, između 10 i 50 centimetara utabanog snega, a skijaši poštuju propisane kovid mere, dodaje Jovanović. Od ove godine je za decu do 5 godina uvedena besplatna karta za skijanje. Skijanje je za najmlađe i do sada bilo besplatno, a karta će samo smanjiti gužve i čekanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор