Proradili svi blokovi u elektranama u Obrenovcu i Kostolcu

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, svi blokovi u termolektranama u Obrenovcu i Kostolcu su u pogonu, a građani će imati dovoljno struje.

Na pretpostavke da se nedavne havarije na blokovima B1 i B2 u TENT-u u Obrenovcu, kada je umesto uglja loženo blato, nisu desile slučajno, ministarka energetike Zorana Mihajlović je odgovorila da je u pitanju ipak slučajnost, a da je glavni razlog nemar, zbog čega smo struju morali da nadoknadimo kupovinom po visokim cenama,

Gostujući na TV K1 predsednik Vučić je rekao da ima bar delimično drugačije viđenje od ministarke energetike, ali da će pokazati poštovanje, prećutati i reći da je ona u pravu.

– Tu ništa nije jednostavno, već komplikovano, kao što i sam život nije jednostavan. Ne možete da analizirate stvari na tako prost način. Rezultat je važan i šta će građani da osete. Najvažnije je da građani ne moraju da brinu, pošto će biti dovoljno struje, gasa, nafte i ostalih energenata – poručio je srpski predsednik.

On je napomenuo da je zbog problema u Obrenovcu Srbija nekoliko dana morala da dokupljuje struju na berzi, da je to sada rešeno i da sada jedino još ostaje problem sa količinama kvalitetnog uglja.

– Danas su u pogonu svi blokovi i u Obrenovcu i Kostolcu, jedino imamo problem u termoelektrani “’Morava“, ali je ona mala – naveo je Vučić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор