Mića opet obmanuo javnost, ne prodaje Megatrend

Iako je sve do juče tvrdio da je Megatrend definitivno prodat, bivši-sadašnji vlasnik prvog srpskog privatnog univerziteta Mića Jovanović ekskluzivno je za TV Prvu juče izjavio da odustaje od prodaje, jer se tobože radi o prevari, da bi koliko danas novom vlasniku Dejanu Đorđeviću dao novi rok za ugovorenu isplatu.

Naime, osnivač i bivši rektor Megatrenda dao je novom vlasniku tog univerziteta Dejanu Đorđeviću, navodnom predstavniku nemačkog investicionog fonda, poslednji rok da se u ponedeljak u 16 sati pojavi sa novcem, ili će ugovor o prodaji biti raskinut. On je za list Danas i danas potvrdio da lično veruje da od prodaje nema ništa i da je, što se njega tiče, ugovor već raskinut.

– Juče sam se sreo sa Đorđevićem u njegovom rektorskom kabinetu i ponudio mu tri opcije: ili da sporazumno raskine ugovor, ili da se ugovor raskine jednostrano, a ponudio sam mu i treću mogućnost da u ponedeljak dođe sa čekom od 10 miliona eura ili bankarskom garancijom na taj iznos. Rekao sam mu da dođe sa bilo kakvim parama, jer od njega dosad nisam dobio ni jedan jedini euro – rekao je Jovanović, a prenosi Danas.

Ovakvom obrtu situacije prethodile su informacije da su se juče redakciji TV Prve i Univerzitetu Megatrend javili ljudi koji su Dejanu Đorđeviću ranije izdavali stambeni i poslovni prostor, a koji su rekli da im je on ostao dužan, navodno od nekoliko stotina do nekoliko hiljada eura, te su se zapitali odakle Đorđeviću sada 56 miliona eura da kupi univerzitet.

Mića Jovanović je još juče tvrdio kako prodaja fakulteta nije bila fiktivna, već stvarna, ali je rekao i da je nasamaren i najavio da će tokom dana pokušati da se vrati u svoj kabinet, kao i da će razgovarati sa advokatima u vezi raskidanja ugovora.

– Priznajem da sam ispao naivan. Univerzitet je pretrpeo veliku moralnu štetu. U naredom periodu ću pokušati finansijski da ga stabilizujem. Đorđević nije ispunio ni jednu obavezu iz ugovora i ništa od para nismo videli ni ja ni zaposleni, a kadar je već počeo da se rasipa – rekao je Jovanović za TV Prvu i dodao da se Đorđević u katastru nije uknjižio kao vlasnik zgrade, kao ni u Privrednom sudu kao vlasnik univerziteta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор