Messer Tehnogas deli 500 dinara po akciji

Uprava nemačke kompanije „Messer Tehnogas“ u Srbiji predložila je da se, slično kao i prošle godine, akcionarima na ime dividende isplati oko četvrtina ukupne dobiti, odnosno 500 dinara po akciji.

Odbor direktora Messer Tehnogasa je planirao da redovnu skupštinu akcionara sazove 22. juna, kada će se usvajati redovni i konsolidovani finansijski izveštaji, i doneti odluke o raspodeli godišnje dobiti, prenosi „Kamatica“.

Ovaj proizvođač i distributer tehničkih gasova je u prošloj godini ostvario ukupno 2,05 milijardi dinara dobiti, zbog čega je uprava predložila da se akcionarima na ime dividende isplati 518,3 miliona dinara, ili 500 dinara po akciji, što je duplo više od prošlogodišnjih 250 dinara po akciji.

U kompaniji je određeno da dan dividende bude 12. jun, dok je za njenu isplatu određan 14. septembar tekuće godine. Na poslednjoj ceni od 11.680 dinara, akcija Messer Tehnogasa prinosi dividendu od 4,3 procenta.

Kompanija je prvi put u svojoj poslovnoj istoriji isplatila dividendu 2016. godine, iznenadivši akcionare uplatom celokupne dobiti od 1.801 dinar po akciji, da bi se isplate kasnije stabilizovale na vrednosti od oko 25 posto od iznosa ostvarene dobiti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор