Mercedes predstavio električnu G klasu

[/caption]

Nemački proizvođač vozila Mercedes je na minhenskom auto-salonu pokazao javnosti da nastavlja električnu ekspanziju, predstavljanjem G klase na struju, odnosno koncepta EQG, ispunivši tako obećanje dato još 2018. godine.

Naime, kada je početkom 2018. na sajmu automobila u Detroitu debitovala aktuelna Mercedesova G klasa, iz Mercedesa je najavljeno da će elektrifikacijom biti obuhvaćen i legendarni terenac koji se proizvodi još od 1979. godine.

Sam dizajn terenca nije bitno promenjen u poređenju sa klasičnim modelom, pa je automobil već na prvi pogled prepoznatljiv. Od verzije sa SUS motorima vizuelno se razlikuje samo po nekim stilskim detaljima koji ističu “električni karakter” novog koncepta EQG, prenosi B92.

Model je zadržao osnovnu konstrukciju sa klasičnom šasijom, a kako bi imao svojstva vrhunskog terenca, sistem oslanjanja je modifikovan samo onoliko koliko je bilo neohodno zbog novog pogona sa 4 elektromotra smeštenih blizu točkova, između kojih su dvostepeni reduktori (za svaki par motor/točak po jedan). Prednje ogibljenje je nezavisno, dok se pozadi nalazi kruta osovina bez koje je klasičan terenac nezamisliv.

Iz kompanije još nisu objavili detaljnije tehničke spcifikacije ovog automobila, iako je potvrđeno da će EQG imati prtljažnik zapremine 463 litara, kao i da će mu, po fabričkoj specifikaciji, točkovi imati prečnik od 22 inča.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор