Leskovac dobio digitalizovani bioskop

made-in-germany-rs-bioskopska-sala

Leskovački kulturni centar (LKC) pustio je u rad digitalizovanu bioskopsku salu, a novac za ovu investiciju obezbedili su loklna samouprava, Evropski fond za podršku evropskim bioskopima i Filmski centar Srbije.

Na svečanosti otvaranja modernog bioskopa u Leskovcu, Slaviša Stevanović, vd direktora LKC-a, uručio je priznanja pojedincima zaslužnima za realizaciju ovog projekta. Među njima su bili predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, glumac i režiser Darko Bajić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i drugi. Tom prilikom Darko Bajić je rekao da su sa ovim bioskopom Grad Leskovac i Leskovački kulturni centar ušli u Evropu.

Kako se navodi na gradskom sajtu, lokalno rukovodstvo je osluškujući potrebe i želje bioskopske publike, a pre svega mladih ljudi, izdvojilo 3 miliona dinara za nabavku opreme neophodne za digitalizaciju bioskopa, a projekat su pomogli i Evropski fond za podršku evropskim bioskopima sa 30.000 EUR i Filmski centar Srbije sa 2,3 miliona dinara, prenosi „eKapija“.

Puštajući zvanično u rad novi bioskop, gradonačelnik Cvetanović je istakao da je na ovom primeru pokazano da se kroz saradnju mogu uraditi krupne stvari za lokalnu zajednicu. On je najavio da će Grad i u buduće nastaviti da podržava sve dobre projekte.

Prvi filmovi, besplatno prikazani u novom leskovačkom digitalizovanom bioskopu, bili su “Asteriks – naselje bogova” i “Bićemo prvaci sveta”, prenosi sajt Grada Leskovca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор